48ωρη Απεργία το Πάσχα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ HYATT REGENCY ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) Α.Ε.

http://www.seregency.gr/

13.4.2017

Ανακοίνωση

Οι ανακατατάξεις στις διευθυντικές θέσεις και η ανάληψη καθηκόντων από τον καινούργιο διευθυντή στο καζίνο δεν άργησαν να φέρουν δυσμενείς εξελίξεις προς τους εργαζόμενους. Μόνο στάχτη στα μάτια μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις περικοπές  μερικών διευθυντικών ή μεσαίων στελεχών, προκειμένου «όπως λένε» να νοικοκυρέψουν  την επιχείρηση. Σκοπός τους από την αρχή ήταν και το έδειξαν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η παραπέρα συρρίκνωση του δικαιώματος στην εργασία  των εργαζόμενων στην επιχείρηση.

Η επιθετικότητα της καινούργιας διοίκησης της επιχείρησης δεν έχει προηγούμενο. Παρανομούν και το γνωρίζουν πολύ καλά. Εφαρμόζουν εκ περιτροπής εργασία ακόμη και στους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, είναι αδίστακτοι. Αυτή η επιθετικότητα αντλείται από την ακόρεστή τους δίψα για γρήγορα κέρδη όσο και από την δική μας παθητική στάση, μη συμβατή με το μένος της επίθεσης που δεχόμαστε εδώ και πολλά χρόνια.

Συνάδελφοι –ες

Η εκ περιτροπής εργασία και οι μειώσεις μισθών που έχει κάνει η επιχείρηση μέχρι σήμερα ποτέ δεν ήταν απαραίτητες  και ο λόγος προφανής , τα πορτοφόλια όλων των μετόχων μέχρι σήμερα έχουν μπουκώσει με λεφτά. Το ότι η επιχείρηση δεν μπορεί να έχει τα κέρδη που είχε κάποτε,  λόγο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης αυτό είναι σωστό . Αλλά ότι έχει ζημιές η επιχείρηση αυτό είναι ψέμα ολκής. Το πιο αποκρουστικό είναι όμως, ότι η επιχείρηση ζητάει από τους εργαζόμενους να πληρώσουν από την τσέπη τους το ποσό εκείνο που θα συμπληρώνει τα κέρδη των μετόχων. Μήπως όταν ήταν πιο υψηλή η κερδοφορία της επιχείρησης μοιραζόμασταν τα κέρδη; Όχι φυσικά. Και πως είναι δυνατό να γίνει ποτέ αυτό; Τα δικά τους – δικά τους και τα δικά μας πάλι δικά τους.

Εργαζόμενοι , στην παρανομία τους πρέπει να δοθεί απάντηση, στην επιθετικότητά τους ενωμένοι όλοι στο σωματείο να την αποκρούσουμε.

Ξεκινάμε πολύπλευρο αγώνα και νομικό αλλά και παράλληλα αγωνιστικό. Θέλουμε όλους τους έντιμους εργαζόμενους στο πλευρό μας. Πάρτε μέρος πρωτίστως στις συνελεύσεις και στις συγκεντρώσεις του σωματείου για να ενημερωθείτε. Οργανωθείτε όλοι στο σωματείο. Εγγραφή στο σωματείο τώρα!

Πάρτε μέρος στις κινητοποιήσεις του σωματείου. Πετάξτε τον φόβο από πάνω σας, είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Το δίκιο δε θα μας το δώσουν αυτοί που μας το στερούν, θα το διεκδικήσουμε.

Ξεκινάμε με 48ωρη απεργία το Πάσχα.  Από το Μ. Σάββατο 15 Απριλίου στις 7.30 ΠΜ με λήξη Δευτέρα 17 Απριλίου στις 7.30 ΠΜ και διεκδικούμε:

1) Κατάργηση για όλους τους εργαζόμενους της παράνομης μονομερούς επιβολής από τον εργοδότη από 1/4/2017 παραπάνω ημερών εκ περιτροπής εργασία

2) Κατάργηση γενικότερα της εκ περιτροπής εργασίας και απασχόληση μας με πλήρη απασχόληση σύμφωνα με τις ατομικές μας συμβάσεις

3) Κατάργηση των μειώσεων, επαναφορά του μισθού στα επίπεδα της ΣΣΕ 2010

Όλοι και όλες σε αυτή τη μάχη! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας , μπορούμε να κερδίσουμε.

Καλό Πάσχα σε όλους και σε όλες

Η διοίκηση του σωματείου

 

This entry was posted in Συνδικαλιστικά-εργατικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *