Όλοι στους δρόμους, ξεσηκωμός

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ HYATT REGENCY ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) Α.Ε.

                                                                                                                Θεσσαλονίκη,5.5.2016

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Είναι ώρα ευθύνης και μάλιστα ατομικής για το αν θα αφήσουμε ή όχι την κυβέρνηση και τους εταίρους της ΕΕ – Δ.Ν.Τ να διαλύσει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Η πολιτική αθλιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Φέρνει για ψήφιση το νομοσχέδιο «έκτρωμα» για ασφαλιστικό – φορολογικό μέσα στο Σαββατοκύριακο με απαράδεκτες διαδικασίες φαστ – τρακ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  επιδιώκει να αιφνιδιάσει τους εργαζόμενους και το λαό για να κορδώνετε στα αφεντικά της, ΕΕ – Δ.Ν.Τ – μεγαλοεργοδοσία ότι έκανε την βρώμικη δουλειά για λογαριασμό τους. Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών οι εφοπλιστές και η ντόπια οικονομική ελίτ πρέπει να είναι πολύ περήφανοι για τα κατορθώματα αυτής της κυβέρνησης. Όπως έλεγε και Ιταλός μεγαλοβιομήχανος Ανιέλι « το προσόν της αριστεράς είναι ότι πολύ συχνά κάνει αυτό που δεν είχε πετύχει πριν απ’ αυτή η Δεξιά». Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσο σχέση με την αριστερά όσο και ο «φάντης με το ρετσινόλαδο» και ο καθένας καταλαβαίνει την σκοπιμότητα των λόγων του μεγαλοβιομήχανου Ανιέλι.

Εργαζόμενοι- ες

«Θα σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στους δυνάστες μας ή θα αντιδράσουμε; Θα εξεγερθούμε ενάντια στα μέτρα ή όχι; Θα βλέπουμε από το καναπέ το λαό της Γαλλίας να εξεγείρεται ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας που φέρνουν σε όλους τους λαούς της Ευρώπης ή θα μπούμε και εμείς μπροστά»;

Το βαρέλι δεν έχει πάτο και τα μέτρα που έρχονται ισοδυναμούν με κοινωνική γενοκτονία. Δουλειά χωρίς δικαιώματα μέχρι τα βαθιά γεράματα , με συντάξεις πείνας για όσους καταφέρουν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης.

Δεν θα φταίει γι’ αυτό ούτε η μοίρα, ούτε το κακό ριζικό μας.

Θα είμαστε υπεύθυνοι για το ότι δεν σεβαστήκαμε το αίμα χιλιάδων εργατών που θυσιάστηκαν για να  βρούμε εμείς δικαιώματα και κατακτήσεις κατοχυρωμένες από τον δικό τους αγώνα. Θα είμαστε η γενιά της ντροπής που θα καταδικάσει και τις επόμενες γενιές εργατών στην δουλικότητα για τα υπερκέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Με πίστη πάντα στους εργαζόμενους απευθύνουμε κάλεσμα για συμμετοχή στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία Παρασκευή 6 – Σάββατο 7 Μάη και στην 24ωρη απεργία Κυριακή 8 Μάη για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Για τους εργαζόμενους στο καζίνο η 48ωρη απεργία ξεκινάει σήμερα στις 12.00 το βράδυ!

 

Το Δ.Σ

This entry was posted in Συνδικαλιστικά-εργατικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *