Απόσπασμα απο το Υπόμνημα – κείμενο του σωματείου προς την Επιθεώρηση εργασίας όσον αφορά την εκ περιτροπής εργασία στο τμήμα του GAMING

Απάντηση του Νούση Δημήτρη στα παπαγαλάκια της Ένωσης

Το προεδρείο της Ένωσης – αυτοί που υπέγραψαν μειώσεις σε μισθούς και εκ περιτροπής εργασία για όλο το προσωπικό , βγαίνει τώρα και παπαγαλίζει πως το σωματείο εργαζομένων επέβαλε εκ περιτροπής στο τμήμα του F&B!!! Δεν έχουν τσίπα πάνω τους.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας επισυνάπτω απόσπασμα από το κείμενο – υπόμνημα που κατατέθηκε προς την επιθεώρηση εργασίας και ζητάμε την κατάργηση της εκ περιτροπής και στο τμήμα του GAMING.

Περισσότερα μέσα στην εβδομάδα  και μέσα στο χώρο εργασίας!

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Του σωματείου με την επωνυμία « Σύλλογος  εργαζομένων στη HYATT REGENCY ΞΕNOΔOXEIAKH ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) Α.Ε. »  που εκπροσωπείται νόμιμα και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη στο 12 χλμ. Θεσ/νίκης –Αεροδρομίου

 

Σχετικά με τα θέματα της εργατικής διαφοράς που συζητήθηκε ενώπιον Σας πέραν των όσων αναφέρθηκαν κατά τη συζήτηση της, θέλουμε να θέσουμε υπόψη Σας τα παρακάτω, αφού η εταιρεία αποχώρησε από τη συζήτηση.

Ως προς την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας  στο τμήμα των επιτραπέζιων παιχνιδιών δηλώνουμε ότι είναι παράνομη και καταχρηστική. Σύμφωνα με τη πάγια πλέον νομολογία που αποτυπώνεται χαρακτηριστικά και στην απόφαση 1252/2014 του ΑΠ η εκ περιτροπής εργασία είναι μέτρο με συλλογικό χαρακτήρα και ο περιορισμός της δραστηριότητας της επιχείρησης πρέπει να είναι σημαντικός για να επιβληθεί αυτή.  Η εταιρεία  δεν εφαρμόζει την εκ περιτροπής σε όλα τα τμήματα, δεν την εφαρμόζει στους μερικά ασχολούμενους, δεν την εφαρμόζει συνεχόμενα επί εννέα μήνες, αλλά την διακόπτει κατά τις περιόδους που έχει μεγαλύτερο φόρτο εργασίας. Στο σύνολο των 1000 εργαζομένων, απασχολούνται με εκ περιτροπής εργασία οι 300. Προφανώς δεν ζητάμε την επιβολή και στα άλλα τμήματα, αλλά την κατάργηση και στο δικό μας τμήμα .

 

 

This entry was posted in Συνδικαλιστικά-εργατικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *